Ma arvan, et meil kõigil on mõni raamat, film, etendus või tsitaat, mis on meid elu üle mõtlema pannud ja muutnud meid ennast või pannud meid taga igatsema muutust. Inspireerituna Sireti postitusest, panin minagi nagu Jan, kokku enda top-5 raamatutest, mis on mind kuidagi mõjutanud või kõnetanud.

“Väike Prints”

Kõige siiram ja armsam raamat, mida lugenud olen. Esimest korda lugesin seda algklassides ja mulle väga meeldis see. Viimati lugesin seda mõni kuu tagasi. Endiselt meenutab see mulle, et elu ei tohiks liiga tõsiselt võtta ja väärtustada tuleks seda, mida silmaga ei näe.

“Armasta oma ligimest”

See raamat pani mind hoopis teisiti mõtlema inimestest minu ümber ning mõistma, et iga elu on oluline ja peale mängu lähevad ettur ja kuningas samasse karpi. Kuidas rasketel aegadel ellu jääda ja et hea sõna võib päästa elusid.

“Dorian Gray portree”

Selle raamatu moraal on see, mida mu ema on mulle rääkinud nii kaua kui ma mäletan. Kõik mis sa teed, teed sa ainult iseendale, mitte kellelegi teisele. Teistele halba tehes, teed sa lõpuks ikkagi rohkem endale liiga kui teistele, isegi kui seda pole esmapilgul näha.

“Tapamaja- korpus viis”

Sõjavastane raamat. Väga teistsugune, mõtlemapanev. Mulle väga meeldib selle raamatu puhul kirjaniku lähenemine elule. Näiteks kirjutab ta lõigu millestki õõvastavast ja lõppu paneb ta muretu „eks ta ole“. Ühtlasi nendib ta raamatu alguses, et sõjavastaseid raamatuid on sama mõttetu kirjutada, kui liustiku sulamise vastaseid raamatuid. Midagi nii või naa ei muutu.

“Harry Potter”

Minu lapsepõlv, minu pubekaiga ja ilmselt ka minu tulevik on seotud selle poisi looga. Kui ma peaksin välja valima, milline on minu kõige kõige lemmikum HP raamat, siis ilmselt kolmas. Iga kord ma avastan sellest raamatust midagi uut, imestan, kui ilusti on kõik kirja pandud ja kui oskuslikult tõlgitud.

Internetiavarusest varastatud pilt